50Plus gaat ook aan jongeren denken

Fractieleider van bejaardenlobby 50Plus Norbert Klein gaat een andere koers varen dan zijn voorganger Henk Krol. Hij wil niet alleen de belangen behartigen van mensen boven de 50, zegt hij zondag in een interview met nu.nl. "Ik heb vier kinderen. Ik wil dat de toekomst er voor hen ook goed uitziet."

Klein trad in oktober aan, toen Krol opstapte omdat bekend werd dat hij bij de Gaykrant jarenlang geen pensioenpremies voor zijn werknemers had betaald. In de Kamer maakte hij zich juist sterk voor het recht op pensioen. "Krol heeft hele duidelijke keuzes gemaakt", zegt Klein over zijn voorganger. "Maar na zijn vertrek gaat het schip van 50Plus gewoon door. Dat betekent dat ik als kapitein een andere koers kan gaan varen."

Klein wil meer doen dan alleen voor 50Plussers opkomen. "Als je een jaar in de Tweede Kamer zit merk je toch dat je je bezig moet houden met heel veel onderwerpen. We moeten ook over het aardgas in Groningen, de studiefinanciering van studenten en natuurbehoud stemmen en keuzes maken."