'Shadow of Mordor speelt leentjebuur bij Assassin's Creed'

Gisteren verschenen de eerste gameplaybeelden van Middle-Earth: Shadow of Mordor. Op een gegeven moment zie je hoofdpersoon Talion een toren opklimmen en dat deed veel mensen denken aan de animaties uit Assassin's Creed. Zo ook een voormalig ontwikkelaar van Assassin's Creed 2, Charles Randall.

Volgens Randall herkent hij zijn eigen werk uit duizenden en gebruikt Shadow of Mordor één-op-één zijn creatie: "I spent two years staring at AC2. I know it when I see it."

Nu heeft hij geen persoonlijke rechten op het werk, maar hij hoopt wel in de credits genoemd te worden. Het is überhaupt nog niet bekend of Monolith Productions, de studio achter Shadow of Mordor, de code uit de games van Ubisoft gebruikt.

Randall gaf later op Twitter aan dat hij de makers van Middle-Earth: Shadow of Mordor niet beschuldigt van het stelen van zijn werk, maar het viel hem gewoon op. Het kan immers heel goed zijn dat Ubisoft een licentie heeft uitgegeven om Monolith gebruik te laten maken van de Assassin's Creed-engine.

Middle-Earth: Shadow of Mordor is in ontwikkeling voor pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One.