Küng wint afdaling Wengen

Skiër Patrick Küng heeft in Wengen de afdaling op de legendarische Lauberhorn gewonnen. De Zwitser was in een zeer spannende wedstrijd net te snel voor Hannes Reichelt uit Oostenrijk. 

De wedstrijd op de Lauberhorn is al jaren één van de klassiekers in de World Cup. Dit keer moest de start vanwege de weersomstandigheden aangepast worden, waardoor de meest beroemde sprongen, de Russi-Sprung en de Hundschopf, niet genomen werden. Van de favorieten was de Amerikaan Bode Miller de eerste die een snelle tijd neer wist te zetten. De Amerikaan maakte op het eind echter een foutje, waardoor Max Franz uit Oostenrijk zijn tijd kon verbeteren. 

Kort daarop ging Küng naar beneden. Het Zwitserse publiek zag hun landgenoot een strakke afdaling neerzetten en de snelste tijd van Franz overnemen. De volgende skiërs kwamen niet binnen een halve seconde, tot Aksel Lund Svindal de piste bedwong. De grote Noor leek op weg om de snelste tijd te pakken, maar moest aan het eind iets teveel toegeven en kwam 0,07 seconde te laat over de finish. Reichelt was de laatste die in de buurt kwam, maar ook hij haalde het net niet. Hij was een honderste sneller dan Svindal en legde beslag op plek twee. In de algemene World Cup breidt Svindal met de derde plek in Wengen zijn voorsprong op Marcel Hirscher uit.