[Dakar] Barreda Bort wint ingekorte zevende etappe

Joan Barreda Bort heeft na enkele mindere dagen toegeslagen in de Dakar Rally. De Spanjaard pakte in de ingekorte zevende etappe tussen Salta en Uyuni vier minuten terug op klassemenstleider Marc Coma. Cyril Despres werd vlak hierachter derde.

De etappe werd ingekort doordat laaghangende bewolking de helikopters van de organisatie verhinderden om op te stijgen. Barreda Bort liet zich hier niet van de wijs brengen en pakte in Boliva wederom een dagzege. Beste Nederlander was Henk Knuiman op een 24e positie met bijna 25 minuten achterstand. Robert van Pelt eindigde hier één plaats achter.

In het klassement heeft Coma nu 38 minuten voorsprong op zijn naaste belager Barreda Bort. De derde positie is voor Jordi Viladoms die al op 1.16 uur staat. Knuiman is met positie achttien en een achterstand van ruim vier uren de beste Nederlander.

Bij de quads ging de dagzege naar Ignacio Casale. De Chileen had een voorsprong van bijna acht minuten op de Nederlander Sebastian Husseini. Door dit resultaat nam Casale de leiding in het klassement over van Sergio Lafuente die vandaag derde werd. Het verschil tussen de twee bedraagt nu ruim zes minuten. De Pool Rafal Sonik staat op bijna een half uur derde, terwijl Husseini met ruim drie uur achterstand vierde is.