Apple blokkeert app vanwege nieuws concurrenten

Apple heeft een nieuwsapplicatie over tablets geweigerd omdat er in de app teveel geschreven wordt over tablets die draaien op Android en Windows. Het gaat om de app van de Nederlandse techwebsite Tablet Guide, dat het nieuws rond de weigering dinsdag bekendmaakte. De versie voor Android-tablets is wel gewoon verkrijgbaar.

"Apple staat deze nieuwsberichten niet toe in de App Store en zal dit in de toekomst ook niet gaan doen", laat de techwebsite dinsdag weten. Tablet Guide bericht over over Android, Windows en andere concurrenten van Apple. De techwebsite denkt voorlopig niet aan het maken van een aangepaste app.

Apple staat bekend om het strikte beleid dat het voert voor het toelaten van apps. Het bedrijf weigert apps waarin namen van concurrerende platformen, zoals Android en Windows, een rode draad vormen. Drie jaar geleden berichtte de Deense techwebsite Media Watch dat Apple een Deense nieuwsapplicatie geweigerd had omdat daarin enkel werd gesproken over Android.

Eind november werd een andere Nederlandse app door Apple geweigerd. Toen ging het om de Sintcam, een fotoapplicatie waardoor gebruikers op de foto konden met Sinterklaas en Zwarte Piet. Deze app werd geweigerd omdat de beeltenis van Zwarte Piet aanstootgevend zou zijn.