Sparta haalt Beenhakker als commissaris binnen

Leo Beenhakker gaat aan de slag bij Sparta. De 71-jarige Rotterdammer is toegevoegd aan de raad van commissarissen, meldt het AD dinsdag. Beenhakker krijgt de portefeuille technische zaken, die sinds twee maanden vacant was na het vertrek van Cor Pot. Beenhakker was voor het laatst werkzaam bij de voetbalbond van Trinidad en Tobago.

"'Helpen, dat is het sleutelwoord", zegt Beenhakker. "'Ik kijk misschien net even anders tegen bepaalde zaken aan en hopelijk kan dat Sparta verder helpen." Beenhakker kan direct waardevol zijn, want Sparta staat er niet rooskleurig voor. De club slaagt er al jaren niet in de vurig gewenste terugkeer naar de Eredivisie te bewerkstelligen. Begin deze maand werd coach Adrie Bogers op straat gezet.

Beenhakker was in Nederland voor het laatst werkzaam bij Sparta's grote broer Feyenoord. Bij de stadionclub stapte hij begin 2011 op als technisch directeur na een vertrouwensbreuk met de directie. Beenhakker was in het verleden ook trainer van Feyenoord. Hij diende ook onder meer Real Madrid en was bondscoach van het Nederlands elftal, Polen en Trinidad en Tobago.