[Serie A] Mazzarri verliest bij terugkeer in Napels

Napoli heeft zondagavond in de Serie A oud-coach Walter Mazzarri op een nederlaag getrakteerd. De huidige trainer van Internazionale verloor bij zijn terugkeer in het Stadion San Paolo met 4-2. Oud-PSV'ers Dries Mertens was een van de doelpuntenmakers aan de kant van Napoli. Mazzarri was vier jaar lang coach van Napoli en stapte afgelopen zomer over naar Inter.

Gonzalo Higuain opende in de negende minuut de score voor Napoli, maar na iets meer dan een half uur kwam Inter via Esteban Cambiasso langszij. Tussen de 39e en 41e minuut eiste Mertens de hoofdrol op. De Belg scoorde zelf de 2-1 en was betrokken bij de derde Napoli-goal. Zijn schot werd met moeite gekeerd door Inter-doelman Samir Handanovic, waarna Blerim Dzemaili van dichtbij kon binnen tikken.

In de blessuretijd van de eerste helft gaf Yuto Nagatomo de bezoekers nieuwe hoop. Toch wist Inter het tij niet meer te keren. Na het wegzenden van Ricky Alvarez, die zijn tweede gele kaart kreeg, besliste Napoli de wedstrijd. José Callejon was de maker van de 4-2. Invaller Goran Pandev miste in blessuretijd nog een zelf versierde strafschop.

Napoli tilde door de zege het verschil met Inter naar zeven punten. De Napolitanen staan derde, acht punten achter koploper Juventus. Inter moet zich tevreden stellen met de vijfde plaats.