Zoet: "Signaal dat het zo niet langer kan"

PSV is drie wedstrijden verwijderd van de winterstop. Om het jaar waarin PSV honderd jaar bestaat niet in rouwstemming af te sluiten, moet er driemaal gewonnen worden. Jeroen Zoet is zich terdege bewust van de belangen die op het spel staan, en weet wat zijn team te doen staat.

De aankomende drie duels moeten in winst omgezet worden, te beginnen met de Europa League-wedstrijd tegen Chornomorets Odesa. Dat duel staat donderdagavond op het programma. "We moeten zorgen dat we drie keer winnen, daar moet alles voor wijken", zegt Zoet in gesprek met Voetbal International. "Zes punten en kwalificatie voor de volgende ronde in de Europa League maken niet alles goed, maar dan ga je in ieder geval met een positief signaal de winterstop in."

Aankomende zondag kruist PSV de degens met FC Utrecht. Een week later komt ADO Den Haag op bezoek in het Philips Stadion. Na zestien speelronden bezetten de Eindhoven een teleurstellende tiende plaats op de ranglijst. De supporters houden vertrouwen in de spelersgroep en de technische staf. Na afloop van de zeperd tegen Vitesse van afgelopen weekend (2-6) werden de spelers getroost door een groep fans.

Zoet is dankbaar voor die steun. "Een prachtig gebaar, maar ik was teleurgesteld. Ik heb de fans bedankt en ben naar binnen gegaan. Alle steun is hartverwarmend, maar we moeten dit wel zien als een signaal dat het niet langer zo kan."