Miley Cyrus vond opsteken joint goede grap

Miley Cyrus vond het een grappig idee om tijdens de MTV EMA-show een joint op te steken. "Ik dacht gewoon: ik heb hem in mijn tas zitten en dat zou heel grappig zijn", zegt de zangeres in een radio-interview met de Britse zender Capital.

Cyrus stak de joint op toen ze in de Amsterdamse Ziggo Dome de Europese muziekprijs voor haar videoclip Wrecking Ball in ontvangst nam. "Ik deed het omdat ik wist dat de Amsterdamse fans het geweldig zouden vinden. Ze werden ook helemaal gek toen ik het deed", legt Miley uit.

Het maakt de 20-jarige zangeres niet uit dat het incident wereldwijd tot ophef leidde. "Het kan me niets schelen wat de media over me schrijven. Ik google mezelf ook niet", vertelt ze. "Dat zijn mensen die ooit droomden van een journalistieke carrière en nu iets anders zijn geworden."

Miley vindt het grappig dat het opsteken van de joint belangrijker is dan haar optreden tijdens de awardshow. "Mensen willen het daar minder over hebben", vertelt ze. Volgens de zangeres zorgde haar rookgedrag in Europa voor minder ophef dan op andere plekken. "Daarom houd ik van Europa. Het is daar niet het belangrijkste wat er die avond is gebeurd."