Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 45

Hollywood houdt zich rustig deze week, met slechts een remake van een filmklassieker als wapenfeit. Naast een Nederlandse thriller is de rest van de releases vooral te vinden in de kleinere filmhuizen.

Carrie

Wanneer een schuw tienermeisje gepest wordt, ontdekt ze dat ze over een unieke wijze beschikt om van zich af te bijten. Maar wanneer ze echt onder druk gezet wordt, bijt ze te hard terug, met desastreuze gevolgen.

Het Diner

Twee echtparen gaan een avond uit eten. Ze praten over alledaagse dingen, dingen waar mensen tijdens etentjes over praten: werk, de laatste films, de oorlog in Syrië, vakantieplannen, et cetera. Maar ondertussen vermijden ze waar ze het eigenlijk over moeten hebben: hun kinderen. Die hebben namelijk iets verschrikkelijks op hun geweten wat hun toekomst kan verwoesten...

The Human Scale

Documentaire over het leven in stedelijke gebieden, wat de situatie is voor 50% van de wereldbevolking. Over veertig jaar zal dit 80% zijn. Regisseur Andreas Dalsgaard laat zien hoe leven in een megastad zowel intrigerend als problematisch is, door gesprekken met experts in stedelijk leven.

Blackfish

Een betoverende psychologische thriller met een orka in de hoofdrol, Blackfish is de eerste film sinds Grizzly Man die toont hoe de natuur wraak kan nemen op de mens wanneer hij tot het uiterste wordt gedreven.

La Grande Belezza

La grande belleza is een cinematografische ode aan Fellini’s La Dolce Vita en de stad Rome en de film is betoverend, openhartig en ironisch tegelijkertijd.

Bovenstaande films zijn vanaf deze week te zien in grotere en kleinere bioscopen.