Oranjevrouwen in zevenklapper langs Portugal

De Nederlandse voetbalsters hebben ook hun tweede WK-kwalificatiewedstrijd gewonnen. Portugal werd zaterdag in Maia met 7-0 verslagen. Renée Slegers scoorde twee keer voor rust. Anouk Dekker, Lieke Mertens en de 17-jarige invalster Vivianne Miedema (3x) maakten er in de tweede helft een galavoorstelling van.

Oranje won vorige maand de eerste wedstrijd van Albanië en gaat aan kop in de kwalificatiegroep, waarin Noorwegen de zwaarste tegenstander is. Verder treft Nederland nog België en Griekenland. De winnaar van de groep plaatst zich rechtstreeks voor het WK. De vier beste nummers twee in Europa spelen play-offs.

Het WK vindt in 2015 plaats in Canada. Oranje plaatste zich nog nooit voor de wereldtitelstrijd.