Ouya gaat clouddiensten aanbieden

De Ouya-spelcomputer zal in de toekomst een groot deel van zijn rekenkracht uit de cloud kunnen halen. In een interview met techweblog Venturebeat zei topvrouw Julie Uhrman dat er zeker een rol is voor de cloud. Volgens haar zullen online servers ervoor zorgen dat consumenten games kunnen spelen die anders niet werken op een Ouya.

In vergelijking met de PlayStation 4, Xbox One en zelfs de huidige Xbox 360 is de Ouya een zwakke spelcomputer. Door online servers berekeningen te laten doen, hoeft de spelcomputer enkel beelden te ontvangen en te tonen. "Dergelijke diensten brengen content naar de Ouya die onze hedendaagse hardware niet aankan", zei Uhrman.

Gamen via de cloud valt te vergelijken met een muziekdienst als Spotify. Op online computers staat alle content die gebruikers via hun eigen apparaat kunnen opvragen. Het enige wat het ontvangende apparaat doet, is beeld en geluid afspelen en commando's van de gebruiker doorsturen naar de online computers.

De topvrouw geeft niet aan met welke partijen het bedrijf aan tafel zit, maar het zou zomaar kunnen dat gamers volgend jaar via de Android-spelcomputer moderne games als Battlefield 3 en Street Fighter 4 kunnen spelen. Internetbedrijf Playcast biedt via zijn gamedienst spellen aan van Capcom en Atari, terwijl G-Cluster een samenwerking heeft met Electronic Arts.


Ouya gaat clouddiensten aanbieden