Zieke Cillessen gewoon onder de lat

Ajax-doelman Jasper Cillessen staat zaterdag gewoon onder de lat bij Ajax - RKC Waalwijk. Dat verwacht trainer Frank de Boer van de Amsterdammers. Cillessen verliet vrijdag de training omdat hij ziek is. "Hij was verkouden. En had een beetje last van zijn rug, geloof ik, maar dat kan komen omdat hij wat grieperig is. We verwachten geen problemen voor zaterdag."

Niklas Moisander en Lerin Duarte zijn er nog niet bij tegen RKC. Moisanders herstel duurt langer dan verwacht. "Hij voelt zich nog niet comfortabel met het binnenbandje waar hij last van heeft", liet De Boer weten. "Als je te vroeg begint kun je ook zo maar weer een terugslag van twee weken oplopen."

De Boer verwacht tegen RKC geen makkelijke wedstrijd. "Ze wachten op onze fout. Ze hebben discipline en vrij aardige spelers. Dat is lastig als je niet de vorm van de dag hebt." Een plan van aanpak heeft De Boer wel. "Dit soort tegenstanders moet je proberen stuk te spelen. Je moet zo snel mogelijk op voorsprong proberen te komen zodat zij meer ruimte moeten weggeven."