[JL] Tien man koploper Dordrecht winnen ruim

Koploper FC Dordrecht heeft vrijdag een ruime 4-2 zege geboekt op FC Emmen in de Eerste Divisie. In eigen huis moesten de Dordtenaren al na acht minuten met tien man verder na rood voor Josimar Lima.

Een minuut later zette Shkodran Metaj Emmen vanaf de strafschopstip op voorsprong. Paul Galdon en Rihairo Meulens poetsten dat vlekje voor rust al weg, Giovanni Korte voerde de score op naar 4-1. Frank Olijve scoorde nog laat voor de bezoekers.

FC Eindhoven blijft in het spoor van Dordrecht met een 4-0 uitzege bij Almere City FC. Nayib Lagouireh en Jens van Son scoorden in de eerste helft, Donny de Groot deed dat twee keer na de thee. Almere City speelde de laatste twaalf minuten met een man minder na rood voor Fabian Serrarens, maar dat had geen invloed meer op de eindstand.

Sparta Rotterdam liet punten liggen in Maastricht. Uit bij MVV werd het 1-1. Sven Braken zette de thuisploeg op voorsprong, maar Steef Nieuwendaal voorkwam met een late treffer een nederlaag voor Sparta.

FC Den Bosch won door een hattrick van Alexander Mols met 3-2 van Excelsior en klimt van de negentiende naar de vijftiende plaats. Jong PSV speelde met 1-1 gelijk bij Helmond Sport. Luciano Narsingh scoorde opnieuw voor de Eindhovenaren en lijkt bijna terug. Telstar en Fortuna Sittard scoorden niet: 0-0.