Rosberg wil gestolen helm terug

Nico Rosberg heeft op zijn site en op Twitter een oproep geplaatst om een van hem gestolen helm terug te krijgen. Het incident gebeurde eerder dit jaar al tijdens het grandprixweekend in Duitsland toen een dief in de Mercedes-garage toesloeg.

Rosberg: "Een van mijn helmen is op zondag rond 01.51 uur 's nachts uit de pitbox van Mercedes gestolen. Bekijk de dief op de foto van de FIA. Laat ons weten wanneer je een Rosberg-helm aantreft op eBay of een andere veilingsite. Ik heb nog nooit een originele helm weggeven. Dus geef een seintje als je zoiets aangeboden ziet worden. Alvast bedankt!"

Om het zoeken te vergemakkelijken gaf Rosberg allerlei details over de helm prijs. Hij hoopt zo dat de dief in de kraag kan worden gevat en hij zijn helm terugkrijgt.

Update 0.05 uur
Het lijkt erop dat het om een viral gaat. Het beeld is te onduidelijk voor een Formule 1-team dat miljoenen aan een bolide spendeert en daarom de pitbox goed beveiligd wil hebben. Bovendien vond de 'inbraak' al in juli plaats, waardoor als de helm echt gestolen zou zijn geweest het meteen wel bekend was geworden. Welke sponsor er gepromoot moet worden is nog niet bekend.