'Helft Europese werknemers Capcom op straat'

De Europese tak van Capcom zal een groot deel van zijn personeel ontslaan. In een verklaring laat Capcom weten dat het 'de structuur van zijn organisatie' evalueert. Volgens het Britse gamevakblad MCV gaat het om de helft van het totale personeelsbestand. De ontslagen zouden vallen vanwege de tegenvallende gameverkoop.

Het is niet bekend om hoeveel banen het precies gaat. Wereldwijd telt het van oorsprong Japanse gamebedrijf ruim 2400 werknemers. In Europa heeft het bedrijf een hoofdkantoor in Londen met afdelingskantoren in Frankrijk en Duitsland.

Verschillende spellen van de uitgever hebben ondermaats verkocht. Het in augustus uitgegeven actiespel Lost Planet 3 heeft in geen enkel land hoog en lang in de verkooplijsten gestaan. Daarnaast had Capcom de verkoop van de actiegames Resident Evil 6 en DmC: Devil May Cry overschat.

In het afgelopen kwartaal werd 17,5 miljard yen (134,6 miljoen euro) omgezet, terwijl dat vorig jaar in dezelfde drie maanden nog 18,5 miljard yen was. In juni werd de actiegame Remember Me, die ook ondermaats verkocht zou hebben, uitgegeven. Resident Evil: Revelations en Dragon's Dogma: Dark Arisen voldeden wel aan de verwachtingen van Capcom.

Op dit moment doet Capcom in Japan wel goede zaken. Daar is het actierollenspel Monster Hunter 4 al drie weken lang het meest verkochte spel. In zijn openingsweek werd het spel 1,7 miljoen keer verkocht. De teller staat nu op 2,4 miljoen.


'Helft Europese werknemers Capcom op straat'