FOK!filmtip van de dag: BenX

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Ben is vreemd. Ben is anders. Het leven van Ben zit vol vreemde rituelen. Ben lijkt te leven in zijn eigen universum, dat zich voor meer dan de helft afspeelt in de wereld van online computergames. In de digitale wereld is hij een held, in de werkelijke wereld echter een outcast. Ben lijdt aan het syndroom van Asperger en is niet in staat om contacten te leggen met anderen. In de werkelijke, echte en harde wereld van een technische school is het leven voor hem dan ook een dagelijkse hel, met twee kerels die hem het leven bijna letterlijk onmogelijk maken. Ben bedenkt een plan. Een plan met een heel kort credo: moord!

Deze  goede film, BenX,  met onder andere Greg Timmermans, Laura Verlinden en Marijke Pinoy in de hoofdrollen is vanavond om 21:10 te zien op Ketnet. Timmermans zet Ben goed neer. Met een 'lege' blik en opvallende motoriek overtuigt hij elk moment. Dit werkt goed omdat het fenomeen Asperger voor veel kijkers een relatief onbekend fenomeen is. De originele uitwerking hiervan helpt om duidelijker te maken waar het grootste probleem van de aandoening ligt en dwingt de kijker te kijken vanuit Ben zijn perspectief.

De trailer van BenX.

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!