Moeder Lindsay Lohan dronken van weg geplukt

De moeder van Lindsay Lohan is donderdagavond opgepakt. Dina Lohan zat dronken achter het stuur. Politiebronnen vertellen entertainmentwebsite TMZ dat Dina twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol in haar bloed had.

De 50-jarige Dina werd donderdag rond 23.00 uur langs de kant van de weg gezet in Long Island, waar ze woont. Agenten merkten aanvankelijk haar rijgedrag op. Dina drukte het gaspedaal van haar witte BMW veel te ver in. Tijdens de controle bleek dat Dina gedronken had.

Volgens de politie reageerde Lindsays moeder aanvankelijk fel op haar arrestatie. "Ze beweerde dat ze tijdens de arrestatie gewond was geraakt", laat de politie van de staat New York weten aan TMZ. Nadat medisch personeel had vastgesteld dat Dina niets mankeerde, bond ze in.

Dina moest mee naar een politiebureau, waar een mugshot werd gemaakt. Vervolgens is ze opgepikt door een nuchtere chauffeur. Wie dat was, is niet bekend. Later deze maand moet Dina bij een rechter tekst en uitleg geven.

Dina is niet de enige Lohan met alcoholproblemen. De jarenlange juridische strijd van haar 27-jarige dochter begon in 2007 toen Lindsay werd aangehouden wegens rijden onder invloed. Lindsay kickte eerder dit jaar af, haar zesde afkickpoging lijkt vooralsnog geslaagd.

Tijdens haar verblijf in de kliniek kreeg Lindsay een verbod opgelegd om contact met haar moeder op te nemen. Dina had de kliniek gebeld, maar bleek stomdronken. Ook Lindsays vader Michael heeft problemen met alcohol, hij zei vorige maand nog verantwoordelijk te zijn voor de verslavingen van zijn beroemde dochter.