Sir Ian McKellen wordt Sherlock Holmes

Holmes is hip! Niet alleen zijn er de films met Robert Downey, Jr als Sherlock Holmes, de BBC-serie Sherlock met Benedict Cumberbatch en de Amerikaanse herinterpretatie Elementary met Johnny Lee Miller, het lijkt er nu op dat er een vierde Holmes bij komt.

Sir Ian McKellen, die eeuwig bekend zal blijven als Gandalf in Peter Jacksons twee Tolkien-trilogieën en als Magneto in de X-Men franchise, gaat de rol van een gepensioneerde Holmes op zich nemen. Hier is de beschrijving van de film:

"In 1947 geniet Sherlock Holmes van zijn pensioen in een rustig dorpje in Sussex met zijn huishoudster en haar zoon. Hij kan de rust echter niet vinden omdat hij een onopgeloste zaak van vijftig jaar geleden niet los kan laten. Hij herinnert zich alleen fragmenten: een confrontatie met een nijdige echtgenoot, een geheim verbond met zijn mooie maar instabiele echtgenote.

Met zijn legendarische mentale gaven in verval, en zonder zijn trouwe Watson moet Holmes de moeilijkste zaak van zijn leven op zich nemen; eentje die hem eindelijk het mysterie van het menselijke hart kan onthullen."

De film moet de titel A Slight Trick of the Mind krijgen en zal worden geregisseerd door Bill Condon, bekend van Gods and Monsters (ook met McKellen), Dreamgirls en twee Twilight-films. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van Mitch Cullin. De opnames zullen in april starten.

Sir Ian McKellen