FOK!filmtip vd dag: Ghost (1990)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

 Ghost

Het is vanavond weer huilen met de pet op wat films betreft. Ok, A Few Good Men is te zien op RTL7, maar 22.35 uur lijkt ons toch niet echt een geschikt tijdstip op een doordeweekse dag, vooral niet als je morgenochtend al weer vroeg op moet. De FOK!filmtip van de dag gaat dan ook naar de mierzoete romantische fantasyfilm Ghost, die om 20.30 uur te zien is op RTL8.

 Ghost 2

In de film van Jerry Zucker zien we Patrick Swayze als Sam Wheat, een man die bij een overval wordt gedood. Zijn geest blijkt echter nog geen zin te hebben om te verkassen naar het hiernamaals en besluit om bij zijn vriendin Molly Jensen (Demi Moore) te blijven. Dan ontdekt Sam dat zijn dood geen toevalstreffer was. Sam was in het bezit van een code waarmee hij geld kon verduisteren en een collega wilde deze van hem afpikken. Die collega denkt echter dat Molly de code in bezit heeft en zo wordt zij het volgende doelwit van de maniak. Door middel van de  helderziende Oda Mae Brown (Whoopi Goldberg) probeert hij zijn vriendin te waarschuwen, maar is Sam nog op tijd?

 Ghost 3
Hee poes, poes, hee, poes

Zet de familieverpakking tissues maar binnen handbereik want het is weer ongelimiteerd snotteren in deze tranentrekker van jewelste. Zucker wou voor de rol van Sam Wheat eigenlijk niet voor Swayze kiezen, maar nadat Paul Hogan, Tom Hanks, Kevin Bacon, Mel Gibson, Dennis Quaid, Bruce Willis, John Travolta, Nicolas Cage, Mickey Rourke, David Duchovny, Johnny Depp, Kevin Costner en Alec Baldwin de rol hadden afgewezen kwam hij toch bij Swayze terecht. Dat de film zijn impact wel had bleek al in de vroege jaren negentig toen de uitdrukking "I'm Swayze!" synoniem stond voor "I'm a ghost!"

Boetseerklei, snacks en drank op tafel en gaan met die banaan. Veel kijkplezier! Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!