[EK Hockey] Oranjevrouwen door na zege op Belgen

De Nederlandse hockeysters hebben zich zondag geplaatst voor de halve finale van het EK. In het Belgische Boom werd het gastland met 2-0 verslagen. Carlien Dirkse van den Heuvel en de 22-jarige Roos Drost scoorden de doelpunten.

De Oranjevrouwen kwamen furieus uit de startblokken en stapelden vroeg in de wedstrijd kans op kans. Pas na elf minuten opende Dirkse van den Heuvel de score en binnen minuten slalomde Drost door de Belgische verdediging en zorgde voor de 2-0.

Daarna kreeg Nederland nog steeds de beste kansen. België dook zelden gevaarlijk voor de Nederlandse goal op, maar de vele kansen van Oranje werden ook niet benut. De Belgische doelvrouw Aisling D'Hooghe had daar een grote rol in.

Nederland versloeg zaterdag Ierland al met 6-0. In de poulefase wacht nu dinsdag nog een wedstrijd tegen Wit-Rusland.