FOK!filmtip van de dag: Picnic (1955)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Picnic 2

We beginnen deze week de FOK!filmtip van de dag met een fijne filmklassieker op de BBC. Op BBC2 is namelijk om 13.00 uur het romantische drama Picnic te zien. Normaliter hebben we niet zoveel met het romantische genre, maar voor een film met niemand minder dan Kim Novak en William Holden in de hoofdrol maken we uiteraard graag een uitzondering. In de film van regisseur Joshua Logan draait het om de zwervende charmeur Hal Carter (William Holden) die in een klein plaatsje aankomt om zijn oude vriend Alan Benson (Cliff Robertson), zoon van de rijkste man in het dorp, te bezoeken. Hij wil deze eigenlijk om een baantje vragen, maar versiert vervolgens Benson's vriendin Marjorie 'Madge' Owens (Kim Novak). Iedereen probeert haar te overtuigen dat Hal een foute kerel is, maar het blijkt niet zo makkelijk om haar dat in te laten zien.

Picnic 2

Het had weinig gescheeld of William Holden had niet meegedaan aan Picnic. Holden was op dat moment 37 jaar en vond zichzelf te oud voor de rol in de film. Ook moest Holden in deze film een dans uitvoeren en daar zag de acteur, die in zijn dagelijks bestaan leefde als een alcoholist, nogal tegen op. Bij de opname van de dansscene was de acteur dan ook behoorlijk aangeschoten. William Holden dacht nog aan de bewuste scene te kunnen ontkomen door 8000 dollar extra te vragen. Tot zijn grote verrassing kreeg hij het extra geld en zat zo aan zijn afspraak vast. Het zouden de enige vier minuten uit zijn filmloopbaan zijn dat we de legendarische acteur kunnen zien swingen.

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!