Holland Heineken House toch in Sochi

Bij de Olympische Winterspelen in Sochi komt toch een Holland Heineken House, waar de Nederlandse fans los kunnen gaan. Dat maakten het biermerk en sportkoepel NOC*NSF woensdag bekend. Het was lange tijd onzeker of er wel een feestlocatie zou komen, aangezien gesprekken met de Russische organisatoren moeizaam verliepen.

In het Holland Heineken House worden onder meer de Nederlandse medaillewinnaars gehuldigd. In Sochi komt het huis aan de rand van het Olympic Parc te liggen. Heineken neemt de kosten voor zijn rekening. Hoeveel geld er mee gemoeid is, is niet duidelijk.

Ook op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro van 2016 wordt er een HHH gebouwd. Daar wordt nog naar een geschikte locatie gezocht.

"Samen met Heineken zullen we graag weer optreden als gastheer voor alle Nederlanders van het Holland Heineken House, zowel in Sochi als in Rio", zegt algemeen directeur Gerard Dielessen van NOC*NSF. "Dit is goed nieuws voor onze sporters, de fans en iedereen die onze teams een warm hart toedraagt."