Burgemeester Assen is winkeldief

Jaap Kuin is een winkeldief. De beste man, tijdelijk burgemeester van de mooie stad Assen, heeft bij een bouwmarkt een paar boortjes achterovergedrukt.

De PvdA'er werd op 28 juni door Bromsnor in de boeien geslagen. Hij wilde de TT-drukte in de Drentse hoofdstad ontlopen en was in Groningen naar een bouwmarkt gegaan. Hij liep echter de winkel uit met twee boortjes in de jaszak.

Kuin was deze naar eigen zeggen vergeten af te rekenen. "Ik had van alles nodig voor mijn boot", verklaart hij. Hij had veel spullen nodig voor het vaartuig en nam meteen wat verf mee voor zijn huis. "En die twee boortjes dus. Ik had mijn handen vol en heb die dingen in de gauwigheid in mijn zak gestoken."

Zonder erbij na te denken nam hij deze mee. Erg dom, zo geeft Kuin zelf toe, maar hij had ze echt niet willen jatten. "Man, ik heb rond de 75 euro afgerekend. Daar hadden twee boortjes van zo'n 9 euro per stuk echt nog wel bij gekund."

De bebrilde krullenbol is al een poos wethouder in de mooie Drentse stad. Na het opstappen van Sicko Heldoorn is hij tijdelijk benoemd tot burgemeester. Wat de diefstal voor gevolgen heeft voor zijn politieke carrière, is helaas niet bekend.