[WBD] Lisicki verrast S. Williams

Serena Williams is in de vierde ronde van Wimbledon verrassend uitgeschakeld. De als eerste geplaatste Amerikaanse moest in drie sets haar meerdere erkennen in de Duitse Sabine Lisicki (23). Het werd 6-2, 1-6 en 7-5. Lisicki, die vorig jaar de kwartfinale bereikte, won nog nooit eerder van titelverdedigster Williams.

Williams, vijfvoudig winnares op Wimbledon, begon de wedstrijd erg slecht. Ze maakte te veel onnodige fouten en het lukte haar niet om het spel tegen Lisicki, die aan twee breaks genoeg had, te dicteren. In het tweede bedrijf haalde Williams haar niveau. De set ging vrij makkelijk naar de Amerikaanse, die dit keer geen enkele onnodige fout maakte.

In de beslissende set gaf Williams een 4-2 voorsprong weg. De titelfavoriet wist op een breakpoint voor Lisicki een makkelijke smash niet af te maken. Lisicki kon vervolgens de wedstrijd uitserveren. Williams stribbelde nog even tegen en kreeg nog een breakkans, maar de Duitse had aan haar tweede wedstrijdpunt genoeg.

Lisicki treft in de kwartfinale Kaia Kanepi. De Estse won met 7-6 (6) en 7-5 van publiekslieveling Laura Robson uit Groot-Brittannië. De als zesde geplaatste Na Li uit China bereikte ook de laatste acht. zette de Italiaanse Roberta Vinci (11) aan de kant met 6-2 en 6-0.