'Lager salaris Dominique Weesie'

Powned-voorzitter Dominique Weesie heeft vrijwillig zijn salaris verlaagd. Hij verdient nu minder dan de norm van 185 duizend euro. Dat heeft hij gezegd tegen RTL Boulevard.

Uit het jaarverslag van omroep bleek vorige maand dat de 43-jarige Weesie in 2012 meer dan 213 duizend euro heeft verdiend. Zijn salaris ten opzichte van 2011 was gestegen, terwijl het ledenaantal van Powned vorig jaar daalde tot onder de vijftigduizend leden. Geenstijl-oprichter Weesie is behalve voorzitter van Powned presentator van Pownews.

Weesie zei in januari nog niet te peinzen over vrijwillige salarisvermindering. ''Ik draai drie banen tegelijk. Ik werk elke dag van half negen tot twaalf uur 's avonds", zei hij in de Volkskrant.

Over de salarissen van televisiepresentatoren van de publieke omroepen is de afgelopen tijd veel te doen geweest. Staatssecretaris van mediazaken Sander Dekker (VVD) deed eerder deze week een moreel appèl op veelverdieners bij de omroepen om salaris in te leveren. Hij haalde daarbij presentator en directeur Jan Slagter van omroep Max aan, die al vrijwillig een salarisdeel afstond.

Bekende presentatoren met een topinkomen zijn Matthijs van Nieuwkerk, Paul de Leeuw en Antoinette Hertsenberg. Bestuurders bij de publieke omroep mogen sinds begin dit jaar niet meer verdienen dan de wettelijke grens van 186 duizend euro, maar dit geldt niet voor presentatoren.