City biedt Sinclair een laatste kans

De 24-jarige aanvaller van Manchester City Scott Sinclair krijgt van Manuel Pellegrini de kans om zich te bewijzen. Vooralsnog zag de situatie van de Engelsman er niet best uit

Scott Sinclair kwam een jaar geleden over van Swansea City, maar was in het afgelopen seizoen niet in staat om zijn belofte bij The Citizens in te lossen. De aanvallende middenvelder kwam dan ook tot slechts veertien optredens in het eerste elftal van City.

De komst van Manuel Pellengrini als nieuwe manager van City betekent echter goed nieuws voor Sinclair. De situatie van de speler leek namelijk uitzichtloos, maar Goal weet dat de Chileense trainer van elke speler wil weten wat hij kan, Iedereen krijgt daarom een nieuwe kans, ook Sinclair. Voor die tijd mag er niemand vertrekken uit het Etihad Stadium.

Sinclair onderging onlangs een operatie om een bloedprop uit zijn schouder te verwijderen en daarom zal hij de start van het nieuwe seizoen missen. Een vertrek van Sinclair lijkt pas op zijn vroegst in januari plaats te vinden, omdat Pellegrini voor het einde van de huidige transferwindow geen goed beeld van Sinclair kan krijgen.

De voormalig speler van Chelsea zal in de eerste seizoenshelft zijn waarde voor City moeten bewijzen. In de afgelopen jaargang kreeg Sinclair slechts twee basisplaatsen in de Premier League. Zeer teleurstellend, omdat hij het seizoen ervoor nog veel indruk maakte bij het destijds gepromoveerde Swansea City.