City bevestigt komst Pellegrini

Manuel Pellegrini wordt definitief de nieuwe trainer van Manchester City. De Engelse topclub maakte vrijdag bekend dat de 59-jarige Chileen een contract voor drie seizoenen heeft getekend.

Pellegrini werd al weken in verband gebracht met een overgang naar City, maar moest eerst nog contractuele zaken met zijn voormalige werkgever Malaga afronden. De Spaanse club presenteerde vrijdag Bernd Schuster als opvolger.

De bekendmaking van de komst van Pellegrini volgt precies een maand na het ontslag van Roberto Mancini, die moest vertrekken na een seizoen zonder prijzen. Pellegrini was eerder ook coach van onder meer Villarreal en Real Madrid. Hij wist in Spanje in negen jaar tijd geen grote prijzen te veroveren, maar kwam wel vaak ver in de Champions League.

Pellegrini reageerde verheugd op zijn overstap naar Engeland. "Ik ben zeer blij met deze opwindende kans", zegt hij. "De club heeft een duidelijke visie voor succes zowel op als buiten het veld en ik ben vastbesloten om een belangrijke bijdrage te leveren."