[EK<21] Spanje ten koste van Noorwegen naar finale

Jong Spanje heeft zich als eerste geplaatst voor de finale van het EK voor spelers onder 21 jaar. De titelverdediger was in de halve finale in het Israëlische Netanya met 3-0 te sterk voor Noorwegen. Nederland en Italië maken zaterdagavond in een onderling duel uit wie het dinsdag in de eindstrijd tegen de Spanjaarden mag opnemen.

Spanje won alle wedstrijden in de groep en maakte ook tegen Noorwegen de favorietenrol waar. Het uitstekende combinatiespel resulteerde vlak voor rust in de volkomen verdiende openingstreffer. Rodrigo, die even daarvoor nog de paal had geraakt, scoorde uit een door de Noorse defensie slecht verwerkte corner.

In de tweede helft leek er wat nonchalance in te sluipen bij de Spanjaarden. Het leverde Noorwegen kansen op die door AZ-speler Marcus Henriksen en aanvoerder Ken Strandberg werden gemist. In de slotminuten gooide Spanje door een fraai puntertje van Isco en een knappe actie van Alvaro Morata de wedstrijd definitief in het slot.