[RG] Nadal ten koste van Djokovic naar finale

Rafael Nadal staat voor de achtste keer in de finale van Roland Garros. De Spanjaard boekte een zwaarbevochten zege op Novak Djokovic: 6-4, 3-6, 6-1, 6-7 (3), 9-7. In de finale op zondag wacht voor de nummer drie van de wereld een ontmoeting met David Ferrer of Jo-Wilfried Tsonga.

Nadal had in de eerste set aan een break genoeg om te winnen. Bij 3-2 voor de Spanjaard in het tweede bedrijf kwam Djokovic echter op stoom. De Serviër won vier games op rij en trok de stand weer gelijk.

In de derde set was Djokovic volledig de weg kwijt en Nadal liep uit naar een eenvoudige 6-1 zege. Toch hield de overlevingsdrang van de Serviër hem in de race. In de vierde set kwam hij twee keer een break achter, maar beide keren sloeg hij snel terug en in de tiebreak produceerde hij zijn beste tennis.

Aan het begin van de beslissende vijfde set nam Djokovic vervolgens een break voorsprong en was de tweede nederlaag van Nadal ooit op het Parijse gravel in de maak. De Spanjaard kwam nu echter weer langszij en liep bij een 8-7 voorsprong uit naar 0-40 op de opslag van Djokovic. Die buitenkans liet de Spanjaard niet liggen.