Vacansoleil met Poels en Hoogerland naar Tour

Wout Poels en Johnny Hoogerland verschijnen eind juni in Corsica aan het vertrek van de Tour de France. Het tweetal heeft net als vier andere renners de toezegging gekregen te mogen starten in de jubileumeditie van La Grande Boucle, bevestigt een woordvoerder van Vacansoleil donderdag. De zegsman maakte wel een klein voorbehoud. "Ze moeten wel hun niveau blijven halen."

Zowel Hoogerland als Poels is op de weg terug na zwaar blessureleed. Laatstgenoemde kwam vorig jaar in de Tour hard ten val en scheurde daarbij onder meer een nier en zijn milt. Na ruim een halfjaar aan de kant gestaan te hebben maakte hij in februari zijn rentree in de Tirreno-Adriatico.

Hoogerland raakte in februari juist zwaar geblesseerd na een aanrijding met een auto. Hij kneusde daarbij onder meer zijn lever en brak meerdere ribben. De Zeeuw keerde eind april terug in het wielerpeloton.

Naast Poels en Hoogerland is Lieuwe Westra de derde Nederlander van Vacansoleil die verzekerd is van tourdeelname. De Belg Thomas de Gendt, de Spanjaard Juan Antonio Flecha en Sergey Lagutin uit Oezbekistan nemen tot dusver de buitenlandse inbreng voor hun rekening.

De laatste drie plekken worden pas op een later tijdstip ingevuld. Volgens de woordvoerder van Vacansoleil wordt naar verwachting maandag de voorselectie van twaalf renners bekendgemaakt.