Command & Conquer moet naam zuiveren

De nieuwe game in de strategiereeks Command & Conquer moet 'de slechte smaak van Command & Conquer 4 wegwassen'. Dat zei game-ontwikkelaar Samuel Bass tegenover het tijdschrift Game Informer. In het laatste deel was het niet langer noodzakelijk om een basis te bouwen, hetgeen niet in de smaak viel bij fans en recensenten.

"We moeten teruggaan naar de basis van de serie", zei Bass. Zo wil gamestudio Victory Games het weer leuk maken om een basis te bouwen. Bovendien moeten spelers tactische keuzes maken om hun tanks en soldaten van extra krachten te voorzien.

In tegenstelling tot eerdere spellen in de reeks moet de nieuwe Command & Conquer, die deze week in het jaarverslag van Electronic Arts nog Command & Conquer: Generals 2 werd genoemd, gratis op de markt verschijnen. Gamers kunnen de game vervolgens tegen betaling uitbreiden.

Binnen de Command & Conquer-reeks zijn meer dan dertig miljoen spellen verkocht. Het laatste deel, Command & Conquer 4, werd drie jaar geleden uitgegeven. Vervolgens werd de studio achter het vergruisde vierde deel, EA Los Angeles, gesloten. Victory Games werd opgericht om de serie nieuw leven in te blazen.