Konami ziet winst flink afnemen

De Japanse game-uitgever Konami heeft door een teleurstellende gameverkoop zijn winst in het afgelopen boekjaar met 42,8 procent zien zakken. Het bedrijf noteerde een winst van omgerekend ruim 100 miljoen euro. Dat blijkt uit een financiële rapportage. Welke spellen beneden verwachting verkochten, is niet bekendgemaakt.

De uitgever prijst de verkoop van het voetbalspel Pro Evolution Soccer 2013 en de actiegame Metal Gear Rising: Revengeance, zonder exacte aantallen te noemen. Andere releases, waaronder Zone of the Enders HD Collection, verschillende spellen voor PlayStation Vita en Castlevania: Mirror of Fate voor Nintendo 3DS, worden niet genoemd.

Het bedrijf ziet groei in de markt voor sociale spellen op internet, smartphones en tablets. Hier wil Konami zich dan ook op gaan richten. Dit jaar heeft het bedrijf ook een focus op bestaande series, waaronder Pro Evolution Soccer en Metal Gear. Hiermee rekent de uitgever in het huidige boekjaar op een winststijging van ruim 23 procent naar 205 miljoen euro.