Konami verhuist naar Engeland

De Japanse game-uitgever Konami verhuist zijn Europese hoofdkantoor per 1 april van Frankfurt naar het Engelse Windsor. Dat heeft Konami maandag bekendgemaakt. Het bedrijf is van mening dat het zijn werkzaamheden beter kan uitvoeren vanuit Engeland. Het is niet bekend of de strenge Duitse keuringsdienst USK iets te maken heeft met dit besluit.

Vanaf volgende maand heeft Konami zijn hoofdkantoor in Engeland en drie kantoren in Duitsland, Frankrijk en Spanje. "Zo kunnen we beter de uitdagingen aangaan binnen een sterk veranderende markt", laat topman Shinji Hirano weten in een verklaring.

De opkomst van breedbandinternet en mobiel gamen heeft het gamelandschap veranderd. Het downloaden van apps, social media en spelen van gratis spellen zijn de grote veranderingen in de manier waarop consumenten met spellen omgaan. "Nu kunnen we met meer zorg consumenten aan ons binden in Europa", aldus Hirano.

Konami is vooral bekend als uitgever van games als Castlevania en Pro Evolution Soccer. Eind vorige maand verscheen de actiegame Metal Gear Rising: Revengeance uit de stal van de Japanse uitgeverij.


Konami verhuist naar Engeland