Australiërs vermist na val van cruiseschip

De Australische reddingsdiensten zoeken al meer dan een dag naar twee Australiërs die in de buurt van Sydney van een cruiseschip zijn gevallen.

Volgens de politie is achteraf uit beelden van bewakingscamera's gebleken dat de 30-jarige verpleegkundige Paul Rossington en zijn 3 jaar jongere vriendin Kristen Schroder woensdagavond (plaatselijke tijd) van het schip zijn gevallen. Zij werden als vermist opgegeven toen het schip donderdag in de haven van Sydney in het zuidoosten van Australië was aangemeerd. Dat meldde de Australische zender ABC.

De twee maakten een cruise van 10 dagen op de Carnival Spirit. Dat schip is eigendom van Carnival Corp, 's werelds grootste cruisemaatschappij. De in de Amerikaanse stad Miami gevestigde onderneming was ook eigenaar van het schip de Costa Concordia, dat in januari vorig jaar voor de kust van het Italiaanse eilandje Isola del Giglio tegen een rots liep en kapseisde. Daardoor kwamen 32 opvarenden om het leven.

In februari dit jaar raakte een ander cruiseschip van Carnival Corp, de Carnival Triumph, na een brand in de machinekamer stuurloos in de Golf van Mexico. De meer dan 3000 vakantiegangers zaten 5 dagen zonder stroom. De toiletten raakten verstopt, het vuil hoopte zich op en overal stonk het. Uitgeput kwamen de vakantiegangers aan in de haven van Mobile in de Amerikaanse staat Alabama.