Nadal in finale Monte Carlo

Rafael Nadal heeft voor het negende jaar op rij de finale van het Masterstoernooi in Monte Carlo behaald. In de halve finale was de Spanjaard te sterk voor Jo-Wilfried Tsonga, die met 6-3 en 7-6(3) werd verslagen.

Tsonga begon sterk aan de partij en kreeg ook de eerste breakkansen, maar zag de zeer constant spelende Nadal toch snel uitlopen naar een 6-3 winst in de eerste set. In de tweede set ging het snel bergafwaarts voor de Fransman, die de handdoek in de ring leek te gooien.

Bij  5-1 kon Nadal de wedstrijd dan ook uitserveren, maar Tsonga knokte zich op fenomenale wijze terug in de wedstrijd, waardoor hij helemaal terugkwam naar 5-5, en uiteindelijk zelfs een tiebreak uit het vuur sleepte. Daarin bleek de Spanjaard toch de sterkste; op zijn vijfde matchpoint deelde hij dan ook de genadeklap uit.

Morgen kan Nadal, die zichzelf zogenaamd niet als favoriet zag op het toernooi, voor de negende keer op rij de titel in Monaco behalen. Alleen Novak Djokovic of Fabio Fognini kunnen de recordzege van de Mallorcaan nog stoppen. Zij spelen op het moment van schrijven de andere halve finale.