'Watch Dogs en Assassin's Creed naar Xbox 720'

De actiegames Watch Dogs en Assassin's Creed 4: Black Flag zijn onder meer in de maak voor de nieuwe Xbox. Dat blijkt uit cv's van medewerkers van Ubisoft. Zij spreken over de Xbox 720, hoewel Microsoft nog geen officiële naam aan zijn nog te onthullen spelcomputer heeft gegeven.

In hun eigen cv's schrijven marketeer Phil Brolles en gameprogrammeur Paolo Maninetti dat Watch Dogs en Assassin's Creed 4 in de maak zijn voor onder meer PlayStation 4 en Xbox 720. Ubisoft spreekt in zijn promotionele videobeelden over 'nieuwe spelcomputers', maar noemt de nieuwe Xbox 720 niet bij naam. Wel heeft de Franse uitgever bekendgemaakt dat beide games in de maak zijn voor PlayStation 4.

Ondertussen blijft Microsoft stil over zijn nieuwe spelcomputer. In het geruchtencircuit doet het bericht de ronde dat de nieuwe Xbox sterk gericht is op televisie en computerspellen. Daarnaast zou het apparaat voorzien zijn van een ingebouwde camera en altijd online moeten zijn. De verwachting is dat Microsoft uiterlijk eind mei duidelijkheid geeft over zijn plannen voor een nieuwe Xbox.