Premier League voert doellijntechnologie in

In de Premier League wordt vanaf volgend seizoen doellijntechnologie ingezet. Zoals verwacht stemden de voorzitters van alle twintig clubs op het Engelse hoogste niveau donderdag in met het voorstel, meldt de BBC. De keus is gevallen op hawk-eye, het systeem dat ook in het tennis wordt toegepast.

Bij de wedstrijd om het Community Shield aan het begin van het seizoen wordt het systeem officieel in gebruik genomen. Behalve in de stadions van de twintig Premier Leagueclubs, wordt de technologie ook geplaatst rond de grasmat van het nationale stadion Wembley.

Vorig jaar juli gaf de spelregelcommissie IFAB officieel groen licht om doellijntechnologie te introduceren. De FIFA is ook overstag en gebruikt het elektronische systeem deze zomer tijdens de Confederations Cup. De keus van de wereldvoetbalbond viel overigens niet op hawk-eye, maar op het rivaliserende systeem GoalControl.

Ook in Nederland is enthousiast gereageerd op de invoering van elektronische hulpmiddelen. De KNVB onderzoekt samen met de clubs wat de mogelijkheden zijn om op korte termijn hulpmiddelen op de doellijn te introduceren.