Brood: "Dit zag er totaal niet uit"

Roda JC-coach Ruud Brood was zeer ontevreden met de manier waarop zijn ploeg zich tegen FC Twente toonde (2-0 nederlaag). "Ik heb met afgrijzen toe zitten kijken hoe ze elkaar lieten vallen. Afgelopen week werd er fel getraind, fel enzo, maar als je het nu bekijkt, zag het daar totaal niet naar uit", aldus Brood na afloop van het duel tegenover Eredivisie Live.

"Als je de tweede helft bekijkt, was er bij ons totaal geen geloof. Nee, dit zag er totaal niet uit", zo voegde de ontevreden oefenmeester eraan toe. "Ik heb er een hekel aan als mensen elkaar op het veld zo laten vallen, terwijl we vorige week juist zo'n goed collectief waren tegen PSV. Dat geef je als coach met je emoties wel aan bij de groep."

"Als je deze wedstrijd bekijkt, met alle respect en we missen wat jongens, maar je kan niet zo voetballen. We hebben gewoon niet gevoetbald. Er waren gewoon jongens die de bal niet wilden en als ze hem hadden dan leken ze wel pupillen. Dan schoten ze de bal zo weg. Dat gaat nergens over."