Carell & Gandolfini zijn ruziënde bottenzoekers

Steve Carell en James Gandolfini zijn blijkbaar erg te spreken over hun recente samenwerking in de komedie The Incredible Burt Wonderstone. De twee acteurs hebben getekend voor de op feiten gebaseerde komedie Bone Wars, waarin ze twee rivaliserende paleontologen spelen die elkaar de loef afsteken met gevonden dinosauriërbotten. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline vrijdag.

Het verhaal van Bone Wars speelt zich af vlak na de Amerikaanse Burgeroorlog, een tijd waarin de ontwikkeling van de wetenschap in de Verenigde Staten een enorme bloei doormaakte. In deze periode speelde zich ook de spraakmakende Great Dinosaur Rush af. De paleontologen Edward Drinker Cope van de Academy of Natural Sciences in Philadelphia en Othniel Charles Marsh van het Peabody Museum of Natural History in Yale waren verbeten concurrenten van elkaar.

Hun decennia durende vete, ook bekend als de Bone Wars, resulteerde in de vondst van meer dan 160 dinosauriërskeletten. De twee mannen hadden echter nagenoeg hun hele vermogen aan de expedities uitgegeven en bleven uiteindelijk blut achter.

Bone Wars wordt vooralsnog alleen vertoond op de Amerikaanse betaalzender HBO. Of de film ook naar Nederland komt, is nog onbekend. Gandolfini gaat de film ook coproduceren. Hij heeft al meerdere keren met HBO samengewerkt, onder meer als hoofdrolspeler in de serie The Sopranos en als uitvoerend producent van de biografische tv-film Hemingway & Gellhorn.


Carell & Gandolfini zijn ruziënde bottenzoekers (Foto: Novum)