Beslag op zestien oldtimers in fraudezaak

Bij een bedrijf dat vermoedelijk nagemaakte nieuwe Bugatti's en Alfa Romeo's als oldtimers importeerde zijn donderdag zestien auto's in beslag genomen. Het gaat onder meer om twee Ferrari's, een Maserati, een Rolls Royce en een Lamborghini, meldt het ministerie van Financiën donderdagavond.

Een 45-jarige medewerker van het bedrijf is aangehouden wegens betrokkenheid bij het doen van onjuiste aangiften en valsheid in geschrifte. De schatkist is volgens het ministerie voor vermoedelijk zo'n zevenhonderdduizend euro misgelopen.

De replica's van de auto's werden vermoedelijk uit Argentinië gehaald. Bij de import werd aangegeven dat het ging om minstens dertig jaar oude auto's. Daarbij zijn vermoedelijk valse kentekenbewijzen gebruikt. Hierdoor hoefden geen invoerrechten te worden betaald en hoefde minder omzetbelasting te worden betaald.

Vanwege de zaak werden in de buurt van Arnhem een bedrijf en twee woningen doorzocht. De fiscale opsporingsdienst Fiod heeft beslag gelegd op een deel van de voorraad van het bedrijf, bankrekeningen en onroerend goed.