Vitesse: "Schade loopt in de miljoenen"

Erwin Kasakowski, algemeen directeur bij Vitesse, is niet blij met de plannen van de minister van Financiën over de verlengde werkgeversheffing. Deze werkgeversheffing behelst 16 procent op inkomens boven de 150.000 euro.

"Uit het niets is door de overheid besloten tot een extra crisisheffing met terugwerkende kracht. Dit besluit ontneemt ons de mogelijkheid adequaat te anticiperen", stelt Kasakowski volgens Omroep Gelderland.

"Op deze manier wordt het betaald voetbal teruggeworpen in hun proces tot financiële gezondmaking. De schade voor Vitesse loopt in de miljoenen. Het betaald voetbal is geen melkkoe voor de overheid. Wij vinden het dan ook gerechtvaardigd om de heffing juridisch te betwisten."

Eerder deed ook de KNVB, bij monde van directeur betaald voetbal Bert van Oostveen, al zijn beklag over de kwestie. "Het zijn niet de sterkste schouders maar hun werkgevers die deze lasten dragen. Wij begrijpen volkomen dat iedereen de broekriem moet aanhalen in tijden van economische recessie en we hebben de overheid in onze brief dan ook een alternatief geboden dat rekening houdt met de structuur van de topsport."