KNVB verzet zich tegen crisisheffing

De KNVB is tegenstander van het verlengen van een crisisheffing die het betaald voetbal onevenredig hard raakt. De voetbalbond heeft een alternatief voorgesteld aan de politiek. De minister van Financiën wil de werkgeversheffing, zestien procent op inkomens van boven de honderdvijftigduizend euro verlengen.

Clubs met langlopende contracten niet hebben kunnen anticiperen op de maatregel. "Sportorganisaties hebben het kapitaal op de werkvloer staan, in plaats van in de directiekamer", zegt directeur van de KNVB Bert van Oostveen tegen Voetbal International. "Dit maakt dat clubs onevenredig hard worden getroffen. De crisisheffing zal voor een aantal betaaldvoetbalorganisaties de loonkosten doen stijgen met wel tien procent."

"Wij begrijpen volkomen dat iedereen de broekriem moet aanhalen in tijden van economische recessie en hebben de overheid in onze brief dan ook een alternatief geboden dat rekening houdt met de structuur van de topsport", aldus Van Oostveen, die heeft voorgesteld een maximum van 0,5 pocent van de totale fiscale loonsom in te stellen.