Sneijder: "Natuurlijk baal ik"

Wesley Sneijder had zich veel voorgesteld van zijn terugkeer in het Estadio Santiago Bernabéu, maar de wedstrijd tegen zijn oude club Real Madrid duurde voor de spelmaker van Galatasaray slechts 45 minuten. "Natuurlijk baal ik", zei Sneijder na de kansloze nederlaag (3-0) bij de NOS. "Zeker hier, waar ik gespeeld heb, wilde ik de wedstrijd volmaken. Dat kon niet en daar baal ik van."

Sneijder werd in de rust, naar eigen zeggen om tactische redenen, al gewisseld door coach Fatih Terim. "Ik ben fit en voelde me goed. Maar ik merkte toch dat wat kleine pijntjes terugkwamen omdat ik veel moest lopen en doen. Dat is geen excuus, want het is duidelijk dat ik meer had moeten brengen."

Volgens de aanvoerder van Oranje sloop de angst in de ploeg na de snelle openingstreffer van Real Madrid. "Normaal gesproken krijg ik wel de bal tussen de linies als ik net even 1, 2 seconden vrij sta, maar nu niet. Als dat te weinig gebeurt, ben je onzichtbaar. Dan lijkt het net alsof het allemaal heel slecht was, maar zo is het ook weer niet."

Sneijder: natuurlijk baal ik
Sneijder: natuurlijk baal ik (Foto: ANP)