Marussia rijdt in 2014 met Ferrari- of Mercedes-motor

Marussia-baas Andy Webb heeft aangegeven dat het team volgend jaar met een Ferrari- of Mercedes-motor gaat rijden. Momenteel gebruikt Marussia de Cosworth-motor. Het team uit Banbury is dit seizoen de enige afnemer van de Cosworth.

Renault heeft aangegeven niet nog meer teams te willen voorzien van hun krachtbron. De fabrikant is echter nog wel in gesprek met Scuderia Toro Rosso. "Het is overduidelijk", vertelde Webb, "dat we met het vertrek van Cosworth alleen kunnen kiezen tussen Ferrari en Mercedes. We gaan met beiden praten."

"Het is vanzelfsprekend dat de prijs een belangrijke factor zal zijn, omdat de kosten significant hoger uit zullen vallen dan de huidige motoren. We moeten de juiste partner kiezen. Ik hoop dat we onze beslissing binnen vier weken kunnen aankondigen", aldus de CEO van Marussia.

De geruchten gaan dat er gekozen gaat worden voor de krachtbron van Ferrari vanwege de connecties die Jules Bianchi heeft met de Italiaanse fabrikant.

"De wagen van 2014 wordt al getest in de windtunnel. We hebben nog geen partner gekozen, maar we hebben al veel informatie vergaard. Een snelle keuze voor de motor heeft de voorkeur, het liefst voor eind april", zo concludeerde Webb.