The Flexican niet vervolgd

The Flexican wordt niet vervolgd na het opstootje met de politie waarbij hij vorig jaar betrokken was. De zaak tegen de dj, die zich hevig verzette bij zijn aanhouding, is in overleg met The Flexican en zijn advocaat voorwaardelijk geseponeerd. Dat maakte het Openbaar Ministerie vrijdag bekend.

The Flexican werd in juli na het Eindhovense festival Sneakerz gearresteerd. De 29-jarige dj beweerde zelf dat een politieauto over zijn voet reed, waarna hij verhaal ging halen. Daarbij zouden over en weer klappen zijn uitgedeeld. Ook rapper Sef was betrokken bij het opstootje.

Thomás Goethals, beter bekend als The Flexican, is nog niet helemaal van de zaak af. Als bijzondere voorwaarde moet hij vijftienhonderd euro betalen aan de Stichting Tegen Zinloos Geweld. Mocht hij later nogmaals de fout in gaan, kan deze zaak nog een staartje krijgen.

Bij het besluit de zaak te seponeren heeft justitie onder meer rekening gehouden met de vele media-aandacht. Ook het feit dat The Flexican geen strafblad heeft, is meegenomen. De dj heeft te kennen gegeven zijn aangifte tegen de politie in te trekken.