Hockeyploeg Laren verslaat Leicester in openingsduel

Laren heeft tijdens de EuroHockey Club Champions Cup in Hamburg de eerste wedstrijd in poule B weten te winnen.  Het Engelse Leicester werd met 2-1 verslagen. De Nederlandse titelverdediger begon uitstekend aan het duel. Spits Vicky van den Broek scoorde al in de eerste minuut met een backhandschot.

Leicester kwam niet veel later op gelijke hoogte, door een rake strafcorner van Kerry Williams. Vervolgens ging Laren op zoek naar een tweede treffer, maar de Engelse vrouwen verdedigden sterk. Na rust herhaalde Laren het kunstje uit de eerste helft, een snelle goal maken. Aanvalster Maxime Kerstholt sloeg vanaf de linkerkant van de cirkel de bal tegen de touwen. Deze voorsprong werd niet meer weggegeven door de Larense vrouwen.

Een mooie opsteker, nadat de ploeg van Maarten Gehner in de competitie al vier wedstrijden zonder overwinning zat. Bij nummer zeven uit de Hoofdklasse speelde Willemijn Bos de hele wedstrijd. Zaterdag speelt Laren tegen Rot-Weiss Köln.