Oar: "Moest wennen aan overstap naar Nederland"

Tommy Oar is dit seizoen een van de bepalende spelers van FC Utrecht. De voorgaande twee seizoenen moest de middenvelder nog behoorlijk wennen aan de overstap.

Oar streek in de zomer van 2010 neer in Utrecht en speelde in zijn eerste seizoen zeven wedstrijden in de Eredivisie. Het seizoen erop kwam de Australiër al tot achttien duels en dit seizoen heeft de linkspoot al 21 wedstrijden gespeeld.

"Het was wel even wennen voor mij toen ik de overstap van Australië naar de Eredivisie maakte", zegt de 21-jarige Oar op de website van Sport-Promotion. "Het spel is in Nederland vooral gebaseerd op techniek, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de competities in Engeland en Australië, waar het fysieke aspect een veel grotere rol speelt."

Oar bereidt zich op dit moment met Australië voor op de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Oman. "Ik hoop natuurlijk in de basis te starten, maar dat hoor ik morgen pas. Het is natuurlijk geweldig om voor het nationale team te mogen uitkomen en het is helemaal geweldig als dat in een vol huis is tijdens een belangrijke wedstrijd richting het WK in Brazilië."