Veendam mogelijk toch nog tegen Dordrecht

Supporters van SC Veendam krijgen mogelijk nog een laatste kans om hun club in actie te zien in de Jupiler League. Ondanks het maandag uitgesproken faillissement gaat de wedstrijd van volgende week tegen FC Dordrecht misschien toch door. De KNVB overlegt hierover op zeer korte termijn met Veendam.

De wedstrijd van volgende week maandag valt binnen de periode van acht dagen die de club heeft om beroep tegen het faillissement aan te tekenen. "Als het financieel interessant is en de spelers zijn nog in staat om het op te brengen, dan is het een mogelijkheid", liet curator Gerard Breuker maandag weten.

Omdat Veendam al heeft aangegeven zo goed als zeker niet in beroep te gaan, is de wedstrijd tegen Dordrecht sportief gezien van nul en generlei waarde. Bij een onherroepelijk faillissement van de Oost-Groningers worden namelijk al hun wedstrijden van dit seizoen als niet-gespeeld beschouwd. Eerder gebeurde dat ook al bij AGOVV.

In de nieuwe stand van de Eerste Divisie blijft Sparta Rotterdam de koploper. De voorsprong op MVV wordt uitgebreid van twee tot vier punten, al heeft MVV nog wel een wedstrijd tegoed. De behaalde periodes door MVV, Sparta en De Graafschap blijven gewoon staan.

Door het gebrek aan interesse van topklassers om te promoveren, wordt de plaats van Veendam niet ingevuld. De Eerste Divisie zal daarom ook na de zomer verder gaan met zestien clubs.