Fuentes: "Nooit spelers van Real behandeld"

Eufemiano Fuentes heeft nooit spelers van Real Madrid behandeld. Dat zei de Spaanse dopingarts zaterdag. Fuentes reageerde daarmee op de rel die ontstaan is nadat hij vrijdag had verklaard dat Real Madrid hem nog geld schuldig was.

De Spaanse voetbalgrootmacht reageerde furieus en liet weten een aanklacht in te dienen tegen Fuentes, omdat hij de suggestie gewekt zou hebben dat Real klant bij hem was. Volgens de Koninklijke was Fuentes bezig 'de publieke opinie te misleiden'.

Fuentes stelt nu dat zijn woorden verkeerd zijn geïnterpreteerd. "Madrid heeft niets te maken met Operacion Puerto, zegt hij. "Ik ben nog nooit dokter van Real geweest, heb zelfs nog nooit een Madrid-speler een aspirine gegeven." Fuentes benadrukt dat hij er niet op uit was om mensen te beschadigen, maar enkel zijn geld wil incasseren.

Real geeft toe Fuentes nog geld schuldig te zijn, maar het zou gaan om reiskosten. De arts maakte de kosten toen hij in 2006 getuigde in het proces van Real tegen de Franse krant Le Monde. Die krant had geschreven dat de Spaanse landskampioen, net als rivaal Barcelona, klant was bij Fuentes. Beide clubs stapten naar de rechter en wonnen het proces.

Fuentes liet eerder al weten dat hij naast wielrenners ook onder meer voetballers, tennissers, atleten en boksers als klanten had. Namen van sporters die hij onder behandeling had, gaf hij echter nog nooit prijs. Vorige maand onthulde een voormalig voorzitter van Real Sociedad dat die club jarenlang gebruik maakte van de diensten van Fuentes.

Fuentes is momenteel een van de vijf verdachten die voor de rechtbank in Madrid terecht staan vanwege hun aandeel in een grote dopingzaak. De arts was in 2006 de grote spil in de dopingzaak 'Operacion Puerto', een onderzoek naar grootschalig gebruik van doping in de wielersport. Omdat Spanje destijds nog geen specifieke antidopingreglementen kende, luidt de aanklacht het in gevaar brengen van de gezondheid van sporters.